Wie ben ik?

Mijn naam is Daniela van Schagen Mendoza.

Ik ben half Mexicaanse, half Nederlandse.

Sinds april 2023 begeleid ik ademsessies en sinds jan 2024 ben ik de oprichter van www.microplasticvrijebox.nl.

Hiervoor werkte ik 2 jaar als data analiste bij GVB en daarvoor gaf ik o.a. wiskunde bijles, deed ik een onderzoeksstage bij de Nederlandse Ambassade in Mexico en studeerde ik Technische Bestuurskunde aan de TU Delft.

Jaren lang ging ik door het leven als een wandelend hoofd en intellectualiseerde ik heel erg al mijn gevoelens. Meditatie en yoga trokken mijn aandacht op de universiteit en beetje bij beetje bij beetje, begon ik meer in contact te komen met mijn gevoelige aard.

Liefde voor menselijke ontmoeting

Op mijn 22e ben ik in een burn-out beland. Niet leuk, maar wel nodig: ik voelde daarvoor de signalen van mijn lichaam niet! Mijn burn-out heeft me weer in contact gebracht met mijn gevoeligheid en sindsdien bewoon ik veel meer mijn lichaam en heb ik daardoor beter toegang tot diepe verbinding, liefde en mijn authentieke kracht.

Tijdens mijn burn-out en in andere lastige perioden, als ik ergens tegen aan liep in mijn leven, heb ik af en toe hulp gezocht bij therapeuten, maar veel therapievormen vond ik te mentaal of niet afgestemd op mijn behoeften als cliënt.


Ik wil als cliënt gehoord worden, ik wil gezien worden! Ik weet nu: ik wil menselijk, gelijkwaardig contact; iemand die voelend bij mij aanwezig is terwijl ik mezelf uit de knoop haal.

 
Mijn goede dosis eigen wijsheid heeft me geleid naar mensen met een sterke connectie met hun lichaam; mensen die voelend handelen en niet alleen vanuit hun hoofd, mensen die goed afgestemd zijn op zichzelf én daardoor ook op mij. In de aanwezigheid van deze mensen kom ik thuis bij mezelf en leer ik veel.

Komt een mens bij een mens 

Zo is Komt een mens bij een mens ontstaan! Ik wilde (en nog steeds) zelf een safe haven zijn voor mensen in deze soms gekke maatschappij waar we de verbinding met onszelf zijn kwijtgeraakt.

Hoe ben ik op ademwerk gekomen?

Ik doe sinds 2020 af en toe Kundalini yoga, een vorm van yoga waarbij je soms ademhalingsoefeningen doet. Door die oefeningen weet ik hoe krachtig de adem is als tool om te ontladen. Vooral aan het begin kwam er spanning vrij in de vorm van tranen of keihard lachen als ik de oefeningen deed. 

Wanneer doe ik zelf een ademsessie?

Ik deed aan het begin een sessie vooral als ik mij afgestompt voelde (dat gebeurt nu nauwelijks meer). Bewust verbonden ademen helpt me altijd om meer in contact te komen met mijn gevoel. Een ademtraject van 4 maanden heeft er voor gezorgd dat ik gedurende het traject herinneringen heb teruggekregen en dat ik over het algemeen iets scherper ben geworden (ik kon vroeger last hebben van brainfog).

Sinds ik een ademtraject heb gedaan, ben ik veel meer mezelf. Mijn natuurlijke insticts zijn weer wakker. Ik zie daardoor door veel meer bullshit, wat lastig is soms, want de moderne maatschappij is er vol van. :)
 
Wat mij gezond houdt? Voor een groot deel het bewust ademen. Bewust blijven ademen bij alle lastige dingen die er op mij afkomen. Dat helpt me om lastige emoties te voelen en ze los te kunnen laten. 

Waarom begeleid ik ademsessies?

Het is gewoon wat ik behoor te doen: er zijn voor het diepe werk.

Wat mij drijft, zijn alle kinderen. Ik droom van een veiligere maatschappij voor hen. De maatschappij wordt veiliger als meer individuen goed in contact staan met hun gevoel/instinct.

Hoe ik denk over de maatschappij?

We hebben meer leren vertrouwen op de witte jas en de papieren van de dokter, dan op onze eigen wijsheid.


Net als veel mensen met een academische achtergrond, kan een hulpverlener een wandelend hoofd zijn en daardoor nog afgesneden zijn van zijn/haar gevoel en natuurlijke instinct.

Depressies worden nog te vaak "opgelost" met pillen en het is niet vreemd als je maar 10-15 minuten met een arts hebt en de arts daarna gelijk door gaat naar de volgende persoon. 

Mentale of lichamelijke klachten zijn vaak signalen van ons lichaam die ons iets vertellen over de manier waarop we leven.

Ik wil mensen leren luisteren naar hun lichaam wanneer hun lichaam fluistert i.p.v. wanneer het lichaam schreeuwt om verandering. Ik wil mensen weer in contact brengen met hun wijsheid en instict.

Als je door een lastige periode gaat, met veel opgehoopte emoties te maken hebt, of je voelt je gelukkig, maar je weet het niet, zoals Loesje van de posters mooi zegt, reik uit.

Ik ontvang je bij het Centrum Europaplein (2 min van de RAI, Amsterdam) om je te laten ervaren wat een bewust verbonden ademhaling voor jou kan doen.
 

Opleidingen en Cursussen

Jan Bommerez, Jeugdtrauma - Training Jeugdtrauma
maart 2024 - heden 

Eveline Beumkes, Mindful Communiceren - Zelfcompassietraining op basis van Focussen
okt 2023 - maart 2024

Holos - Opleiding tot Holos Ademcoach 
dec 2022 - april 2023

TU Delft - BSc Technische Bestuurskunde  
sept 2014 - jun 2018

Wil je weten wat mij interesseert? Lees meer hier.

van verdoving naar voelen en helen